* APPELBEIGNETS



Bakken doe je zo.

Appelbeignets bakken.
We gebruiken voor deze appelbeignets geen beslag maar een deeg, het voordeel is dat 
deze beignets aanmerkelijk minder vet zijn dan gebakken met een beslag, en door de fijnere structuur veel langer 
mals en vers blijven.

Van de mix voor berlinerbollen en beignets een deeg draaien en 
het deeg 30 minuten laten rijzen in het blik.

Haal na het rijzen het deeg uit het blik ..

..ondertussen heeft u appelparten gesneden en met kaneel bestrooid.


Het deeg afwegen in bolletjes van 40 gram deeg.

De deegstukjes tot mooie deegbolletjes vormen.

Laat de bolletjes deeg 5 minuten loskomen , en rol deze dan iets uit.

Een appelpart op het deegplakje leggen .

Het deeg om het appelpartje vouwen, goed aandrukken.

De beignets op een met bloem bestoven handdoek leggen en laten rijzen.

Na 20 minuten zijn de beignets al aanmerkelijk groter, beginnen met bakken.

Niet te veel tegelijk bakken , ze zetten namelijk uit tijdens het bakken.
Bakken in arachide olie, of zonnebloemolie, 190'C
Eerst de voorzijde voor 1 minuut bakken , dan omdraaien  en dan op kleur afbakken,
ca  4 minuten aan elke zijde.

De goudbruine beignets na het bakken.

De beignets naar keuze met poedersuiker of  kaneelsuiker afwerken.
U kunt ook ananas ,peer of banaan gebruiken ipv appel.