* APPELTAART 1



Bakken doe je zo.

Appeltaart met cake bakken.
Hier onder ziet u een fotocollage van het maken van een appeltaart maar dan eens op een andere manier.
Als eerste een foto reeks over het maken van het deeg.
Dan foto's over het maken van de appeltaart.
Bij deze taart gebruiken we appels met een appelkaneel cake , maar u kunt natuurlijk ook andere  fruitsoorten in combinatie met boterkruimels en wienercake gebruiken, of vers fruit zoals aardbeien met een aardbeien room cake.

De ingrediënten van het deeg nauwkeurig afwegen.

Alles samen laten mixen.

De ingrediënten beginnen samen te pakken.

Het is al bijne een deeg.

Eventueel het deeg op de tafel verder afkneden.

Een mooi soepel deeg is het eindproduct.
Het deeg kan eventueel in de koelkast bewaard blijven ( tot 2 weken).
Het deeg dan voor gebruik even opwerken , zodat het weer soepl wordt.

Een dunne plak uitrollen , en met het bakblik uitsteken.

Het bakblik hiermee bekleden, de rand hoeft niet hogr te zijn dan 3 cm.

De ingrdiënten van de appelkaneelcake nauwkeurig afwegen.

Alle ingrediënten samen volgens de gebruiksaanwijzing kloppen.

De cake vulling verdelen en gelijk strijken.

Met appelpartjes de taart dakpansgewijs beleggen.

De taart bij ca 175'C in 45 minuten gaar bakken.

De afdekgelei met water aanmaken en opkoken.

De afdekgelei met een kwast op de taart aanbrengen.

Het eindresultaat, eventueel de rand met amandelschaafsel aanzetten.