<< Vorige - Volgende >>


Beignet 500 gram


Artikelcode: 240710500






Beignets

Recept 500 gram Beignet mix
            270 gram water
            35   gram gist

De mix samen met de gist mengen , en vervolgens het water toevoegen.
Bij gebruik van een bakmachine een programma voor witbrood kiezen .
Indien u alleen het deeg in de bakmachine draait, na het kneden een bol vormen en voor 
25 minuten laten rusten, dan nogmaals tot een bol vormen ( het deeg ontgassen en opnieuw 
vormen) wederom 15 minuten laten rusten , dan tot het uiteindelijk model vormen, deegstukjes van ca 45 gram .
Voor berlinerbollen strakke bolletjes opmaken ,narijs 50-80 minuten afhankelijk van de plek warm en vochtig.
Voor nonnevotten /strikken , de deegstukjes in 2 of 3 maal tot een streng rollen , en het model vormen, narijs 50-80
 minuten afhankelijk van de plek warm en vochtig.


Bakken in olie 175'C 
Berlinerbollen eerst met de onderkant naar boven 1 minuut bakken , omdraaien en 3,5 minuut bakken , 
nogmaal omdraaien en 2 minuten bakken.
Uitlaten lekken en eventueel vullen met abrikozenjam.
Nonnevotten/ strikken op dezelfde wijze bakken.

Temperatuur niet te hoog ivm met verbranden of niet gaar, is de temperatuur te laag dan neemt het teveel vet op.
 
Bij gebruik van een kneder 2 minuten langzaam en 7 minuten snel, werkwijze is verder hetzelfde.





Ingrediënten : tarwebloem, boterpoeder, eipoeder, sojabloem,
 mout en enzymes, zout, suiker, emulgator : E471, E472e, 
antioxydant.




euro 2.75





Aantal