Aardbeienvlaai

Producten uit onze webwinkel voor dit product


Bakken doe je zo
Aardbeienvlaai.

Van biscuitbeslag een bodem bakken.
Het geeft hier bakvormen  met een opstaand randje voor.

Basis recepten per ei 
1 ei    65  gram mix    1/2    eetlepel water = 120 gram beslag
2 ei    135 gram mix    1      eetlepel water = 240 gram beslag
3 ei    200 gram mix   1 1/2 eetlepel water = 360 gram beslag
4 ei    270 gram mix    2      eetlepel water = 480 gram beslag
5 ei    335 gram mix    2 1/2 eetlepel water = 600 gram beslag
6 ei    500 gram mix   3       eetlepel water = 720 gram beslag 
 
Bepaal hoeveel beslag u nodig heeft door afzonderlijke hoeveelheid beslag bij elkaar op te tellen,
en in bovenstaand overzicht te kijken welk recept daar bij in de buurt komt. 
 
De ingrediënten nauwkeurig afwegen.

Alles tegelijk in de mengkom doen.

Na 1 minuut ,
de ingrediënten zijn gemengd , het beslag is nu geel van kleur.

Nu het beslag 10 minuten opkloppen in de hoogste stand, het beslag wordt nu witter van 
kleur, het beslag is nu stevig en drijft niet meer .

Het beslag afwegen .
 
Biscuitbodem vlaai 28 cm 300-400 gram. zo dik als u zef wilt.
 

De biscuit netjes verdelen over de vorm.

Bakken in een flauwe oven 175’C ca 18-25 minuten afhankelijk van het gewicht en dikte van 
de te bakken laag biscuit.

.

Na het bakken de bodem vullem met banketbakkersroom ,opmaken met aardbeien of ander fruit.
Afwerken met afdekgelei aardbei en aanzetsel hazelnoot krokant.