Biscuittaart

* BISCUITTAART

 


Bakken doe je zo.
 
Biscuit taart , Slagroomtaart , kapselbeslag .
Er zijn verschillende namen voor het zelfde product, biscuit, kapsel en 
moscovisch beslag zijn de meest voorkomende.
Het is de basis voor slagroom taart als ook voor creme taarten.
 
Hier onder ziet u een fotocollage van het maken van biscuittaart.
Als eerste een foto reeks over het maken van het beslag.
Later de foto’s over de stappen van het maken van een slagroomtaart.

Basis recepten per ei 
1 ei    65  gram mix    1/2    eetlepel water = 120 gram beslag
2 ei    135 gram mix    1      eetlepel water = 240 gram beslag
3 ei    200 gram mix   1 1/2 eetlepel water = 360 gram beslag
4 ei    270 gram mix    2      eetlepel water = 480 gram beslag
5 ei    335 gram mix    2 1/2 eetlepel water = 600 gram beslag
6 ei    500 gram mix   3       eetlepel water = 720 gram beslag 
 
Bepaal hoeveel beslag u nodig heeft door afzonderlijke hoeveelheid beslag bij elkaar op te tellen,
en in bovenstaand overzicht te kijken welk recept daar bij in de buurt komt. 
 
Taart vorm klein 20 cm 250 gram
Taart vorm groot 24 cm 400 gram
Bienestich klein 20 cm 225 gram
Bienestich groot 26 cm 300 gram
Biscuitbodem vlaai 28 cm 300 gram
Minitaart 15 cm 150 gram
 
Bijvoorbeeld u wilt een grote taart en een kleine biensich maken dan heeft u dus nodig,
taart groot 400 gram en bienstich klein 225 gram dat is dus 625 gram , u neemt dan het recept met  5 eieren.
 
De ingrediënten nauwkeurig afwegen.

Alles tegelijk in de mengkom doen.

Na 1 minuut ,
de ingrediënten zijn gemengd , het beslag is nu geel van kleur.

Nu het beslag 10 minuten opkloppen in de hoogste stand, het beslag wordt nu witter van 
kleur, het beslag is nu stevig en drijft niet meer .

Het beslag afwegen .
Taart vorm klein 20 cm 250 gram
Taart vorm groot 25 cm 400 gram
Bienestich klein 20 cm 200 gram
Bienestich groot 25 cm 300 gram
Biscuitbodem vlaai 28 cm 300 gram
Minitaart 15 cm 150 gram

De biscuit netjes verdelen over de vorm.

Bakken in een flauwe oven 180’C ca 18-25 minuten afhankelijk van het gewicht en dikte van 
de te bakken laag biscuit.

We gaan nu een slagroomtaart afwerken voor een verjaardag.

De gebakken biscuitbodem op de werkbank leggen met poedersuiker bestrooien
Dit is voor het plakken tegen tegaan.
U kunt eventueel een op maat gesneden vlaaikarton onder de taart plaatsen, okk deze dan met poedersuiker  bestrooien.

Aan de zijkant van de taart een inkeping maken zodat u na het snijden precies weet waar elke plak moet liggen.

De taart 2 maal doorsnijden zodat u 3 plakken heeft.

De onderste plak met een jam instrijken ( in dit geval frambozen bessen jam)

Vervolgens slagroom op de taart doen….

…en uitstrijken.

De gewenste vruchtenvulling op de slagrooom doen.

De middelste plak op de taart plaatsen en het geheel nog een keer met slagroom en fruit herhalen.

De bovenste plak plaatsen, let op de insnijding zodat u alles mooi terug kan zetten.

Slagroom op de bovenzijde doen….

…. en met behulp van een glazeermes rechtstrijken.

De zijkant ook met behulp van het glazeermes aanzetten met slagroom.

de zijkant mooi strak afmaken mbv van het glazeermes of krabbertje.

De bovenzijde nu weer recht maken door van buiten naar binnen de rand af te strijken.

De zijkant aanzetten met nootjes of chocoladepajets.

Voor deze verjaardagstaart gebruiken ik een geplastificeerde afbeelding , welke ik in het midden plaats.

Rondom deze taart slagroomdoppen spuiten en afwerken met versiersels.

Nu nog rozetten rondom spuiten.

De andere decoratie aanbrengen.

Afmaken met fruit en chocoladegaletjes.

Het eindresultaat in close up.