Kerstbrood

* KERSTBROOD

 


Bakken doe je zo.
 
Kerstbrood bakken.
Hieronder een aantal foto’s bij het maken van kerstbrood.
We nemen hier een basis van vruchtenbrooddeeg voor, verrijkt met een heerlijke vulling, bestaande uit rozijnen krenten sucade/cassata amandel hazelnoot en amandelspijs.
Recept voor 2 broden van ca 600 gram
  1 pakje vruchtenbroodmix, 240 gram water
  300 gram krenten / rozijnen
  50   gram hazelnoten / amandel
  50   gram sucade / cassata
  250 gram amandelspijs ( 2 spijspillen elk 125 gram)

Weeg het water behorende bij het pakje vruchtenbrood nauwkeurig af.

Weeg ook de vulling nauwkeurig af, eventueel iets bakrum toevoegen voor extra smaak.

Nadat u van de mix een soepel deeg heeft gedraaid de vulling onder het deeg werken.

Zorg dat de vulling netjes verdeeld is over het hele deeg.
En laat het 10 minuten rijzen.

Het deeg in 2 gelijke deegstukken verdelen.

De deegstukken mooi strak opbollen.

Na 20 minuten nog een maal strak opbollen.

Laat de bollen 20 minuten rijzen , en maak dan met behulp van een rolstok een gleuf in het midden van de deegbol.

Leg in de gleuf de pil van amandelspijs , leg de bovenkant op de onderste zijde van het brood( dichtklappen).
Vervolgens het deeg naast de amandelspijspil goed met de vingers aandrukken, zodat de deeglappen goed vastzitten.

Vervolgens het kerstbrood omdraaien en op de bakplaat zetten.

Het kerstbrood nog 30 minuten laten rijzen en dan afbakken , 200’C ca 30 minuten.

Als ze uit de oven komen direct afstrijken met boter.


Eventueel na minstens een half uur afkoelen met poedersuiker( smeltvast ) bestrooien.