Broodbakken

* BROODBAKKEN

 

Het opmaken van brood

Het opmaken van het brood is een steeds terugkerende handeling, naast het bepalen van de vorm is het belangrijkste van deze bewerking het vormen van een fijne structuur, deze bepaalt uiteindelijk het ” vers gevoel ” , is een  brood grof van structuur dan zal deze ook sneller uitdrogen dan een brood met een fijne structuur.

stap 1 het deeg uit de broodbakmachine halen.
stap 2 het deeg lang maken aan de beide zijdes, en door op het deeg te drukken alle lucht eruit halen.
stap 3 de linkerzijde naar het midden vouwen.
stap 4 de rechter zijde naar het midden vouwen.
stap 5 het deeg nu goed plat drukken. 
stap 6 aan de bovenzijde het deeg omslaan en goed aandrukken.
stap 7 het deeg nu stap voor stap oprollen en goed aandrukken.
stap 8 het brood is nu klaar , voor een volgend rijs of de narijs.
stap 9 aan de zijkant kunt u zien hoe het brood is opgerold.
stap 10  als het brood klaar voor de narijs kunt het brood in een bakblijk leggen met de sluiting naar beneden.

 

Het opmaken van een brood is een basishandeling welke zoals gezegd zeer belangrijk is , u moet het brood bij een traditioneel proces dan ook meerdere malen zo bewerken, een maal direct na het kneden ,een maal na de eerste rijs en de laatse maal voor de narijs.