Oliebollen

* OLIEBOLLEN

 


Bakken doe je zo.
 
Oliebollen bakken.
Onderstaand een fotocollage over het bakken van oliebollen , maar inplaats van een beslag maken we gebruik van een deeg.
Door gebruik te maken van een deeg en een iets andere werkwijze krijgt u een oliebol die aanmerkelijk minder olie bevat , dan dat u gewend bent en tevens blijven deze oliebollen ook veel langer vers.
 

Een soepeldeeg draaien van de mix voor oliebollen.

Laat het deeg een half uur rijzen in de bak.

Het deeg uit de bak halen en  deegstukjes van 75 gram afwegen.

De deegstukjes strak opbollen .

De deegbolletjes voor het rijzen.

De deegbolletjes na het rijzen, laat ze ongeveer 20 minuten rijzen en begin dan met bakken.
 

Niet te veel tegelijk bakken , ze zetten namelijk uit tijdens het bakken.
Bakken in arachide olie, of zonnebloemolie, 190’C
Eerst de voorzijde voor 2 minuut bakken , dan omdraaien  en dan op kleur afbakken,
ca  5 minuten aan elke zijde.

Na het bakken uit laten lekken op keukenrol.

Eventueel de poedersuiker apart serveren.