Nonnevotten

* NONNEVOTTEN

 


Bakken doe je zo.
 
Nonnevotten bakken.
Hieronder een collage over het maken van nonnevotten.
 
 

Draai een glad deeg van de nonnevotten mix.

Laat het deeg vervolgens een half uur rijzen .

Haal het deeg uit de deeg kom en weeg er deegstukjes van 60 gram van af.

Zorg dat er voldoende bloem voor te bestrooien is, het deeg is plakkerig. 

Mooie bolletjes van de deeg stukjes maken.

De deeg bolletjes in 2 stappen tot slierten rollen, stap 1

stap 2 . ca 25/30 cm

De aanleg van de knoop..

.. en dan het langste gedeelte binnendoor halen.

De nonnevotten op een met bloem bestuifde handdoek leggen ivm plakken.

De nonnevotten laten rijzen , 30 /45 minuten. Begin in elk geval op tijd met bakken , als ze te ver gerezen zijn gaat het volume verloren bij het aanpakken. 

Laat ze voorzichtig in de olie glijden. Niet te veel tegelijk bakken , ze zetten namelijk uit tijdens het bakken.

Bakken in arachide olie, of zonnebloemolie, 190’C
Eerst de voorzijde voor 1 minuut bakken , dan omdraaien  en ….

beide zijdes op kleur afbakken , ca 3 minuten in totaal aan elke zijde.

Na het bakken door de kaneelsuiker rollen.
Kaneelsuiker maak je door door fijne suiker iets kaneel( 0,5 %) te mengen.