Kruisbessen vlaai met gebakken schuim

De schuim voor het maken van kruisbessen vlaai met schuim .
Dit schuim kan ook gebruikt worden voor het maken van decoratie schuim staafjes of schuimbrokken 
en u kunt er ook schuimkransjes mee maken.

De suiker en het eiwit klaar zetten in VETVRIJE KOM.
100 gram eiwit
300 gram suiker ( verdeeld in 3 portie 1= 50 gram schift,startsuiker  2= 150 gram suiker voor tijdens het opkloppen 3= 100 gram suiker voor om als laatste door te spatelen)

Het eiwit met 50 gram suiker beginnen met opkloppen.

Ziet u dat het eiwit op aan het kloppen is en omhoog komt in de kom kunt u beetje bij beetje de 150 gram suiker toevoegen.

Is het schuim voldoende opgeklopt kunt u de laatste 100 gram suiker kort doorkloppen .

Voor het vullen van de spuitzak eerst het schuim nog een keer goed mengen met een spatel.
Ik gebruik altijd een vers ingevroren vlaai hiervoor,
Tegen de tijd dat het schuim goed is , is de vlaai net ontdooid.

Als eerste de binnekant opspuiten.

en dan een rand er om heen .

Bakken 190’C ca 30 minuten, deze is zachter van binnen dan de volgende variant
bakken op 150’C ca 50 minuten deze is namelijk wat krokanter.