Schnekkenbrood

* SCHNEKKENBROOD

 


Bakken doe je zo.
 
Schnekkenbrood  bakken.

Het deeg net na het kneden.

Het deeg een half uur laten rijzen .

Eventueel naar  behoefte  het deeg in 2 of meerdere stukken verdelen ( andere smaken).

Het deeg voorvormen in een rechthoek.


De ingrediënten voor de gele room ( banketbakkers room, banketbakkerspudding )

Alles snel door elkaar roeren en kort opkloppen.

200 gram pudding over de plak verdelen en uitstrijken
In totaal dus 300  cc water 120 gram puddingpoeder gebruiken .

Rozijnen krenten of noten naar wens over de plak verdelen.

Van boven naar beneden oprollen.

De deegrol proberen recht op te rollen.

Van de deegrol plakjes deeg snijden, ca 12 stuks.

De plakjes in het bakblik verdelen.

Het schnecken brood na een uur rijzen.

Het brood op kleur bakken bij ca 190’C ,20 minuten.

Het eindproduct eventueel afwerken met abrikoosafdekgelei.