Schuimplakken

* Schuimplakken

 


Bakken doe je zo.
 
Christoffeltaart , progrestaart en schuimtaart.
De basis is een schuimplak.
 
Hier onder ziet u een fotocollage van het maken van schuimplakken.
Als eerste een foto reeks over het maken van het schuim op basis van een eiwitpoeder.

Basisrecept schuim , 125 gram water 45’C,
                                         15   gram ovafine(eiwitpoeder)
                                          50  gram kristalsuiker extra fijn
                                         200 gram kristalsuiker extra fijn
                                         125 gram kristalsuiker extra fijn 
Het water en de ovafine met 50 gram suiker mengen.

De overige 200 gram suiker gebruiken tijdens het opkloppen
van het schuim.

Als het schuim voldoende stevig geklopt is , kun je er
 pieken mee maken die blijven staan.

Vervolgens de laatste 125 gram suiker onder spatelen.

Met behulp van een spuitzak met glad spuitje spuit u ronde plakken die u bakt in een oven van 110’C voor enkele uren zodat deze helemaal droog zijn.