Bienenstich

 

* BIENESTICH

 


Bakken doe je zo.
 
Bienestich bakken.
Hier onder ziet u een fotocollage van het maken van een bienestich met kersen.
Als eerste een foto reeks over het maken van het beslag.
Dan foto’s over het opmaken van de bienestich.
Bij deze bienestich gebruiken we kersen maar u kunt natuurlijk ook andere  fruitsoorten gebruiken , of vers fruit zoals aardbeien.

Basis recepten per ei 
1 ei    65  gram mix    1/2    eetlepel water = 120 gram beslag
2 ei    135 gram mix    1      eetlepel water = 240 gram beslag
3 ei    200 gram mix   1 1/2 eetlepel water = 360 gram beslag
4 ei    270 gram mix    2      eetlepel water = 480 gram beslag
5 ei    335 gram mix    2 1/2 eetlepel water = 600 gram beslag
6 ei    500 gram mix   3       eetlepel water = 720 gram beslag 
 
Bepaal hoeveel beslag u nodig heeft door afzonderlijke hoeveelheid beslag bij elkaar op te tellen,
en in bovenstaand overzicht te kijken welk recept daar bij in de buurt komt. 
 
Taart vorm klein 20 cm 250 gram
Taart vorm groot 24 cm 400 gram
Bienestich klein 20 cm 225 gram
Bienestich groot 26 cm 300 gram
Biscuitbodem vlaai 28 cm 300 gram
Minitaart 15 cm 150 gram
 
Bijvoorbeeld u wilt een grote taart en een kleine biensich maken dan heeft u dus nodig,
taart groot 400 gram en bienstich klein 225 gram dat is dus 625 gram , u neemt dan het recept met  5 eieren.
 
De ingrediënten nauwkeurig afwegen.

Alles tegelijk in de mengkom doen.

Na 1 minuut ,
de ingrediënten zijn gemengd , het beslag is nu geel van kleur.

Nu het beslag 10 minuten opkloppen in de hoogste stand, het beslag wordt nu witter van 
kleur, het beslag is nu stevig en drijft niet meer .

Het beslag afwegen .
Taart vorm klein 20 cm 250 gram
Taart vorm groot 25 cm 400 gram
Bienestich klein 20 cm 225 gram
Bienestich groot 25 cm 300 gram
Biscuitbodem vlaai 28 cm 300 gram
Minitaart 15 cm 150 gram

De biscuit netjes verdelen over de vorm.

Bakken in een flauwe oven 180’C ca 18-25 minuten afhankelijk van het gewicht en dikte van 
de te bakken laag biscuit.

De biscuit kunt u natuurlijk direct gebruiken wanneer het afgekoeld is maar u kunt het
ook vantevoren bakken en in de koelkast bewaren totdat u het nodig heeft.

Voor de bienestich de biscuit door midden snijden.

Op de bodem ringen met slagroom spuiten.

De vulling tussen de slagroom verdelen.
Op de vulling ook nog slagroom spuiten.

De bovenkant plaatsen , de zijkant glad afstrijken, de bovenkant met decoreersuiker
bestrooien.

 
En aan andere manier om de bienestich feestelijk te maken is het met wat extra slagroom en decoratie af te werken.

Als eerste iets slagroom op de bienestich aanbrengen , en met een lepel lekker onregelmatig maken.

Chocoladevlokken en poedersuiker op de slagroom doen.

Vervolgens met een speelgoedsetje decoreren.