Soezen

* SOEZEN

 


Bakken doe je zo.
 
Soezen bakken.
Hier onder ziet u een fotocollage van het maken van soezen.
Als eerste een foto reeks over het maken van het beslag.
Dan foto’s over het opmaken van de soezen.
Bij deze soezen gebruiken weeen klassiek recept voor topping, u kunt natuurlijk 
ook fondant of gewone chocolade gebruiken.

De bakplaat volledig beboteren.

De bakplaat met bloem bestrooien , het teveel van de bak plaat afschudden.

De ingrediënten nauwkeurig afwegen.

Het ei met het water aan de soezen mix toevoegen.

Het beslag mengen met de mixer.
Tussentijds met een krabbertje de kom bijkrabben zodat alles 
goed gemengd is .

Het beslag is na afloop van de mixtijd glad van structuur.

Een spuitzak met het soezenbeslag vullen.

De gewenste modellen spuiten, zorg voor genoeg onderlinge afstand.

Lang model

Bakresultaat ronde soezen.

Lang model.

 
De topping van de soezen .
U kunt verschillende soorten topping gebruiken, bv fondant, of 
gesmolten chocolade.
 
Ik heb gebruik gemaakt van een klassiek recept .
Het vergt enige oefening , maar het resultaat is er ook na.
 
Recept 250 gram suiker ( of fondant)
            300 gram chocolade, melk of puur
 
Het water met een beetje water oplossen en opkoken tot 90’R
LET OP TEMPERATUUR IS IN GRADEN REAMUR ** SUIKERTHERMOMETER**

De chocolade in kleine stukjes hakken.

175 gram chocolade aan de suikermassa toevoegen als deze 90’R heeft bereikt.
De massa wordt nu dik en koelt gelijk een stuk af.

Opnieuw laten koken , maar nu tot 82’R , als de massa op temperatuur is
kunt u de nog overgebleven chocolade toevoegen totdat deze dik genoeg 
is om de soezen in door te halen.
Tussen elke soes even roeren.

Het resultaat is een topping die niet breekt (zoals chocolade), en die in 
de koelkast niet snel gaat uitlopen ( fondant au bain marie verwarmt ).
Na afkoelen een gaatje in de onderkant van de soes maken en deze met 
slagroom vullen.