Sachertorte

* SACHERTORTE

 


Bakken doe je zo.
 
Sacher Torte bakken.
Hier onder ziet u een fotocollage van het maken van een
Sachertorte
Als eerste een foto reeks over het maken van het beslag, en daarna over het vullen en decoreren.

De ingrdiënten allemaal bijelkaar in de kom afwegen.
Voor een taart van 20 cm gebruik ik zelf 400 gram Mix voor Sacher Torte

Het beslag goed kloppen, gedurende 7 minuten.

De biscuitpan vullen met het beslag.

Bakken 175’C 25 /30 minuten

De taart doorsnijden in 3 gelijke delen.

Vullen met jam , frambozenbessen jam , mirabellen jam of elke andere jam welke u lekker lijkt.

Eventueel een canache vulling aanbrengen.Eerst canache koken en deze na afkoelen opkloppen.
U voor de vulkling ook gedeelte van de topping gebruiken en een chocolade creme vulling maken,
hiervoor klopt u 100 gram boter op met 100 gram banketbakkersroom en voegt de topping toe om het geheel
op eiegen smaak te brengen.

De taart netjes opbouwen en op een rooster plaatsen.

De buitenkant van de taart 2 maal met opgekookte jam instrijken.

Voor de topping kunt u zelf makkelijk een topping maken.
Chocolade en slagroom afwegen . 200 slagroom 300 chocolade grof gesneden.

De slagroom verwarmen en de chocolade toevoegen NIET laten koken.

De topping even laten afkoelen zodat de ergste warmte ervan af is.

De topping over de taart schenken en met zo min mogelijk bewerken glad strijken.

De taart op een taartrandje plaatsen na afkoeling , eventueel aangezet met chocolade pajets aan de zijkant.

Naar wens afwerken met tekst .
Indien nog chocolade creme overheeft kunt u deze ook gebruiken om de bovenkant te decoreren.