* KWARKTAART
Bakken doe je zo.
Kwarktaart bakken.
Hier onder ziet u een fotocollage van het maken van een kwarktaart.
Als eerste een foto reeks over het maken van het deeg en de vulling , en natuurlijk het eindresultaat.
Voor het deeg 100 gram boter en 75 gram suiker mengen
1 ei toevoegen
afkneden met 175 gram bloem ,iets zout en citroen voor de smaak.
Een glad goed uitrolbeer deeg is het eindresultaat , onze FONCEERDEEGMIX is ook uitermate geschikt voor deze
kwarktaart.U gebruikt dan 250 gram mix die u volgens gebruiksaanwijzing klaarmaakt.
Het deeg uitrollen.
en een 20 cm bakvorm of springvorm bekleden met het deeg.
500 gram kwark
50 gram suiker 60 gram bloem (( samen mengen ))
2 eidooiers
citroen rasp
***( eventueel rozijnen en krenten toevoegen 50 gram)
alles goed mengen
de 2 eiwitten apart stijf kloppen
2 eiwitten voorzichtig onder het kwarkmengsel spatelen.
de vorm vullen met de vulling
*** eventueel tussen 2 lagen vulling gebonden kersen doen
Bakken 160’C ,60 minuten