Krokante broodjes

* KROKANTE BROODJES

 


Bakken doe je zo.
 
Krokante  broodjes bakken.

Het deeg in de broodbakmachine kneden en een half uur laten rijzen.

Het deeg uit de machina halen en goed platslaan.

Naar wens de deegstukjes afwegen 50 gram voor een pistolet broodje , en 150 gram voor een stokbroodje

Voor de langwerpige pistoletjes het deeg platslaan en de buiten kant naar binnen slaan

Het deegstukje wederom goed platdrukken en vanaf de  bovenzijde beginnen met oprollen, tijdens het oprollen het deeg goed aandrukken.

Voor ronde broodjes het deeegstukje mooi strak en glas opbollen.

Eventueel de broodjes met zaadjes bedekken , eerst de bolletjes met wat water natmaken en dan door de zaadjes halen.

Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld van 3 deegstukjes een gevlochten broodje te maken.

Net voor dat ze de oven ingaan.

In tegenstelling met zachte broodjes , waaar de broodjes eventueel ook tegen elkaar aan mogen rijzen is dat bij harde broodjes absoluut niet het geval.

De harde broodjes worden gebakken met stoom , 220’C ,20/25 minuten.

Het eindresultaat.