Linzenvlaai

* LINZENVLAAI

 


Bakken doe je zo 
Linzen vlaai met abrikozenvulling.

Een pakje mix voor linzenvlaai klaarmaken en in 2 portie verdelen, een bol van 400gram en een bol van 325 gram

de bol van 400 gram uitrollen en in een vlaaipan van 24-28 cm hiermee bedekken.

Het deeg wat over de rand steekt afsnijden , de vlaai vullen met ca 425 gram abrikozen vlaai vulling
( 1/2 verpakking van een standaard vlaaivulling).

De vulling netjes verdelen over de vlaai.

De tweede bol deeg ssmen met het deeg wat u afgesneden heeft uitrollen tot een plak net zo groot als de vlaai,
reepjes snijden en op de vlaai leggen.
( U kunt ook de plak er in het geheel opleggen dus geen streepjes.)

Als u de reepjes deeg over de vlaai heeft verdeeld kunt u de vlaai strijken met ei en ..

met vlaaiensuiker bestrooien.
(eventueel kunt u ook P2 parelssuiker gebruiken.)

Bakken in een oven van ca 200’C ongeveer 35 minuten.
Voor het lossen af laten koelen.