Progres taart

* PROGRES TAART

 


Bakken doe je zo.
 
Progrestaart ook wel eens schuimtaart genoemd.
Het verschil tussen progres en schuim is dat in progres naast eiwit en suiker
er drooggemalen wordt toegevoegd ( bloem en noten ).
En schuim is alleen eiwit met suiker.
 
Hier onder ziet u een fotocollage van het maken van progestaarten.
Als eerste een foto reeks over het maken van het progres.
Later de foto’s over de stappen van het maken van een progrestaart.

Basisrecept 150 gram water 45’C , 15 gram ovafine(eiwitpoeder)
200 gram kristalsuiker extra fijn , 200 gram progres mix.

Het water met de ovafine mengen.

De suiker gebruiken om het eiwit taai te kloppen .

Het eiwit wordt al dikker , maar is nog niet goed.

 
Het eiwit is voldoende opgeklopt, er blijven pieken staan.
Dit kan zeker 15 minuten duren of nog langer dit is
afhankelijk van de mixer. 

De progres mix toevoegen .

Voorzichtig onder spatelen, met zo min mogelijk keren 
spatelen de mix goed mengen.

Van de progres ronde plakken met de spuitzak spuiten.
Is er progresbeslag over spuit er kleine plakjes van voor 
gebakjes.
De progres bakken op ca 180’C a 15-20 minuten, vervolgens 
de oven openzetten en af laten koelen tot 125’C en dan de 
klep op een kier en de progres laten drogen in de oven  125’C.
Na 2 uur controleren of de progres droog is .

Bewaren op een droge plek.
Kan makkelijk in voorraad gemaakt worden en 2 weken, 
mits droog ,bewaard worden. 

 
Hoe er een progres  taart van te maken .
 
foto’s volgen